G-RCGJCSMR0H
top of page
Orallok_logo_fekete.png

RÓLUNK MONDTÁK

Kedvesek!

 

Peti 5. éve táborozott Veletek, s immáron ott is aludt. A Jurta, az „ott” alvás és ébredés, az esti elcsendesedés, az ima sok új élményt adott. Érettebb lett lelkileg, önállóbb testileg.

 

Tamással a beszélgetés, Vera mindig mosolyog, Levivel a katonaság megbeszélése, Zsófival egy új barátság kezdete, a kovácsműhely … és hosszasan meséli a közös szép, szeretettel teljes, örömben gazdag élményeket.

 

Peti úgy érzi, hogy nehéz szavakkal elmondani, miért is jó az Őrállók Tábor. Egyszerűen ott kell lenni, meg kell élni a zászló felvonást és levonást; az étkezések előtt - után az áldást énekelve, hálával teljesen elmondani; a fekvőtámasz „tanítását”, a fokos használatát, a Társakkal a közös élményeket...

 

Peti fáradtan, de lelkileg örömben gazdagon jött haza, s természetesen: „Anya, jövőre újra jövök!”

Így legyen.

 

A Jó Isten adjon erőt, békét, szeretetet, egészséget, őszinte szavakat, tiszta szíveket, hogy még sokáig tudjatok munkálkodni, hogy a mi Gyermekeink gazdagodjanak Hitben, Szeretetben,  Tisztességben.

 

Szeretettel, hálás köszönettel, tisztelettel:

Magyar család

Magyar család 3.jpg
Szeles Janka.jpg

Az idei évben nagyon tetszett: MINDEN! Nagyon örültem neki, hogy megtanultam szőni és gazdagodtam rengeteg jó élménnyel. 

Ráadásul Vera anyukája még szép népdalokat is megtanított nekünk, aminek nagyon örülök. Ha szereted a lovakat egy, vagy kettő alkalommal még lovagolni is tudsz.

Az ebéd nagyon finom, laktató és a segítők is nagyon kedvesek. 

Szeles Janka, 11 éves, Szombathely

Hogyha keresel egy jó helyet, ahol gyermeked fejlesztheti személyiségét, akkor itt az alkalom. Szerető, elfogadó közeg, ahol egy dolog a legfontosabb: a gyermek.

Nagyon jól, csapatban dolgoznak, de mindemellett fontos a gyermek egyénisége is. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk, hiszen lányunk már ötödik éve visszajáró táborozó.

Remek, összetartó csapat, kiváló segítők. A közös táborzáró mindig nagyon jó hangulatban telik.


Szeles család, Szombathely

A személyiségfejlesztés és a magatartása miatt vittem el a táborba Danit. A tábort egy angyal ajánlotta , hogy miért nem próbálom meg. A kisgyerek tele élményekkel jött haza és nyugodtabb, mint a tábor előtt volt. Látszik a változás. Jövőre is szeretne menni.

Schmidt Kitti

Scmidt Kitti.JPG
DSC00077-2.jpg

Mi, illetve a most 13 éves fiunk szinte az ország másik végéből érkeztünk. Megnéztem, légvonalban élünk 417 kilométer távolságra Siskaszertől. Egy Őrálló Segítő Angyal révén jutott el hozzám a tábor híre. Nekem az Ő személye eleve garancia volt. Azonnali, zsigeri, egyértelmű „IGEN! Bár eljuthatnánk ide!” érzés jelent meg bennem. A honlap és a hírlevelek információi ezt csak megerősítették. A fiunk által idén nyáron először megélt élmények és tapasztalatok pedig fényesen bizonyították, hogy milyen jó volt hallgatni erre a megérzésre! Az ismerősök és családtagok csodálkozva kérdezték, hogy „Közelebb nem találtál?”. Nem. Itt és ezt a tábort találtam.  Vagyis, amint írtam, sokkal inkább a tábor és csapata talált meg engem. Hiszem, hogy egyáltalán nem véletlenül.

 

Ami a legfontosabb értéke, úgy vélem: védjegye, az az elfogadó szeretet és hozzáállás, amely itt MINDEN további origója, alapja, háttere. Azért, mert valóban napi szinten folyamatosan jelen van, ezt élik! Nem frázis, nem elmélet, nem elvi, valahol az éterben lebegő távoli tézis. Nem csak „papolnak” róla, hanem ezt mutatják, ezt sugározzák, ezt a légkört teremtik meg, ezt adják át a tábort megvalósító Őrálló Csapat tagjai! Mindenkinek! Közben folyamatosan támogatnak, jelen vannak, elérhetőek, figyelnek, a szó legnemesebb értelmében őrzik a Rájuk bízott gyermekeinket! Ezt a fiatalok érzik, átveszik, tovább viszik. Ez teszi lehetővé azt is, meggyőződésem, hogy a srácok elfogadják a világos, szigorú, ám következetes kereteket és szabályokat. Fegyelmezetten (és büszkén) megcsináljanak akár heti 900 fekvőtámaszt és még mi minden kihívást teljesítsenek sikerrel… (miknek mi csak kisfilmen való nézésébe is belefáradánk vala a záróeseményen). Miközben nevetnek, igazi cserfes kölykökként mindenestül élvezik a tábort és egymás társaságát, mindent megdumálnak és meg is dumálhatnak Tamással és a Segítőkkel is (külön köszönet ezért a lehetőségért!)! S a táborzáró eseményre megérkezve miután megölel a fiam, ez az első mondata: „Jövőre is jövök!”.

 

A szülők is érzik és megtapasztalják ezt az atmoszférát! S megnyugszanak. De nemcsak mikor odaviszik, majd a felemelő záróeseményt követően, a végtelen elköszönő ölelkezések végeztével elhozzák a csemetéjüket. Nekem óriási élmény és végtelenül hálás vagyok érte, hogy folyamatos, világos, s szinte minket is „táborlakóvá” tevő kommunikáció van. Nemcsak szavakkal, hanem fotókkal is. Ugyanazzal az elfogadó, figyelmes szeretettel, amiről fentebb írtam. Felénk, szülők felé is. Tábor előtt (hihetetlen jó előre találkozni minden Őrálló Segítővel!), tábor közben (s minő veretes nyelven megíródott mindenről tudósító napi tábori krónikákkal!), tábor után (visszajelzés, amiből itt biztosan merítenek jövőre). Kisimítja az ember szülői lelkét is.

 

Kedves Tamás, kedves Őrállók Csapat! Köszönet és hála mindenért, a mi fiunk személyében is törzstáborozót nyertetek! 

 

Eke Edit

Őszintén én nem akartam menni a táborba, de nem nagyon volt választásom (amit utólag nem is bánok). Nem voltam a legjobb lelki állapotban, mikor megérkeztem. Rengeteg félelmem volt miatta, de mikor körbevett az a sok szerető ember, elmúltak a félelmeim. Bár nem elsőre, de Tamás segített benne, hogy teljesen felszabaduljak. Ennek következtében leküzdöttem a lovak felé irányuló félelmemet is az önkéntesek szeretetével és segítségével. 

Rengeteget kaptam a táborban, és ha visszaemlékszem arra, amitől a tábor előtt féltem, hogy pl. mi lesz, ha nem tudom megcsinálni jelen esetben a szövést, most csak nevetni tudok, mert valótlan volt a félelmem. 

Ezen kívül rengeteg szeretetet, türelmet és elfogadást kaptam, amit a tábor után is magammal viszek az életembe az emlékeken, élményeken túl is. 

Végül pedig szeretném ajánlani a tábort mindannak, akinek vannak félelmei, korlátai és attól tart, hogy sehol nem fogják elfogadni.

 

Géczi Bettina, 13 éves 

DSC01079_c.jpg
DSC00398.jpg

Drága Csoda Csapat!

  

Lócinak ez volt az első Őrállók tábora, de abban biztosak vagyunk, hogy nem az utolsó. Óriási élmény volt, nagyon büszke magára, hogy a maga módján állta a sarat.  Jövőre már a bentlakásos hétre készül, mert a jurták is magával ragadták. 

 

A komplett csapat egy igazi áldás! Részesei lehettünk egy olyan szeretetnek, aminek a mai napig a hatása alatt vagyunk. Látni, hallani és tapasztalni a legnagyobb ajándék volt. Az értékek, amiket képviseltek, a mai világban hatalmas kincs.  Minden gyermeknek és családnak erre lenne szüksége. Köszönjük, hogy részesei lehettünk, és hálásak vagyunk az Isteni gondviselésnek, hogy rátok találtunk.

 

Csodálatos időszakot kívánunk Nektek és várjuk a következő találkozást. 

 

Óriási ölelést küldünk Mindannyiótoknak 

 

Szeretettel gondolunk Rátok: Lóci, Móni és Laci 

 

Zsiga család

image.png

A lányok ismét sok boldog élménnyel gazdagodtak! Imádták! Nagyon szeretnek nálatok lenni! Nem tudunk elég hálásak lenni! Köszönünk nektek mindent! Biztos, hogy amíg tábort szerveztek, a csajok ott lesznek! Szeretünk benneteket! 😘 

Kovácsné Gróf Brigitta
 

Lányom részt vett a ma véget érő „Őrállók” táborban, és a befejezésre én is elmentem.
Igaz, hogy csak a végét láttam, de mivel egy-két hazai és nemzetközi professzionális rendezvény megszervezésében jó pár évvel ezelőtt magam is aktívan, vezető szervezőként résztvettem, így tudom, hogy: a sokszor természetesnek és úgymond jónak tűnő rendezvény/program mögött, hogy az valóban jó legyen és azt szeressék a résztvevők, ahhoz kell egy igazán jó koncepció, egy erős szándék, nagy szakmai háttér tudás, azaz „know how”, elhivatottság, egy jó szervező csapat összekovácsolása és professzionális megvalósítás, rengeteg belefektetett munkával. Amit a kívülálló nem is lát.
Nem hiába kellett a 45 gyerek mellé 27 segítő.
Én szoktam mondani, egy rendezvény „él”, azzal együtt kell „mozogni” éjjel-nappal, amíg a rendezvény tart.
Profi munka volt! Gratulálok. Én csak ma délután 3-tól fél 5-ig láttam a „dolgot”, de azonnal „lejött” nekem a lényeg, így azt kell, hogy mondjam: Elismerésem mindenkinek, aki ennek a megvalósításában közreműködött. Ha lenne kalapom, most megemelném! 

Kútfej Attila

image (1).png
image (2).png

Tegnap nem tudtam elmenni, csak a férjem kísérte el Botit, és Norbi le volt nyűgözve a tábor energiájától, egységétől, a szervezéstől, a himnuszoktól és még sorolhatnám. Annyira tetszett neki, ma is erről beszélt folyamatosan. 😅
Szóval mindent köszönünk! Nagyon tetszett Botinak, élvezte a tábort, öröme volt benne! ❤️
Boti testvérét, Bálintot szeretnénk beíratni a következő turnusra. Szeretnénk, ha átélné ő is mindezt és részese lenne ennek a remek tábornak.

Szűcs Renáta


Fantasztikus, amit csináltok és fantasztikus, ahogyan csináljátok; benneteket a Jó Isten küldött ide és örökké hálás leszek azért, hogy mi is "belétek botlottunk". Bármi nehézségetek is legyen, kérlek, soha ne adjátok fel a munkát, mert a világnak most kiváltképp szüksége van ilyen emberekre, mint Ti. Ha bármiben segíthetünk, szóljatok. Ölelés Neked, Tamásnak és az egész közösségnek!!

Kati és Vilmos

 

image (3).png
image (4).png

A "magot" jól elvetettétek s én gondoskodni fogok arról, hogy szép palánta s erős hajtás legyen belőle.
Végtelen köszönet és hála mindenért, a " kibővített" asztali áldásért, a fegyelemért, figyelemért, tiszteletért, amit a Gyerekek kapnak Tőletek, Belőletek. ❤
Készül az Őrállók album és mikor a fotót betettük, Peti azonnal mondta: Anyu, jövőre is ott leszek, de akkor már ott alszom.
Én sajnálni fogom, hogy nem itthon alszik, de Nálatok, Veletek lenni igazi feltöltődés.

Remélem Ti is jól vagytok s kicsit már ki is pihentétek Magatokat!?


Isten Áldjon Erővel, Békével, Szeretettel, Bölcsességgel.

Magyar Mónika


 

Lázár nagyon jól érezte magát. Azóta is csak jönnek az emlékek, amiket megoszt velünk (és tulajdonképpen bárkivel, akivel találkozik). Ez az ő világa, közege, érdeklődési köre.
Nagyon hálásak vagyunk Nektek azért, hogy ezt az értékrendet, világnézetet, felfogást közvetítitek a gyerekek felé. 
Lázár pityeregve jött el a táborból, de mi sem bírtuk ki száraz szemmel.
És köszönjük az ima, himnuszok mellett a Nélküled-et is! ❤️

 

Kovács Krisztina


image (5).png
image (6).png

Minden nagyon tetszett nekik! Nagyon jól érezték magukat! Máténak, mikor odaértünk érte, az volt az első mondata, hogy jövőre is jöhet- e. 🙂
Hálásan köszönjük! A táborzáró nekünk is nagy élmény volt! Jó, hogy van ilyen tábor, ahol az igazán fontos értékek mentén foglalkoznak a gyerekekkel!
A másik, hogy jó volt látni az öleléseket! A gyerekeimnek mondtam is, kár, hogy nem vagyok gyerek, mert én is mennék!
Ezt komolyan mondom, a közös ének és az Isten jelenléte mindenben, megfogta ezeket a rakoncátlan gyerekeket!
Kívánom, hogy még sokáig tudjátok csinálni, és csináljátok így!!!!
Fejlesztő pedagógus vagyok, tudom mi az ennyi gyerekkel... de ez nektek nagyon megy! Szuperek vagytok! Akivel csak beszélek, mindenkinek elmondtam, mondom! Nagyon- nagyon köszönjük még egyszer is! 

Bauerné Vidos Erika


 

Ismételten hatalmas élmény volt a fiúknak!🙂
Csodás tapasztalatokkal gazdagodtak!🙂
Természetesen haza sem jöttek volna, nem is kérdés, hogy máris indulnának vissza. 
Úgy hogy hálásan köszönjük ezt az egy hetet, csodás volt! 

Bartha Erzsébet

image (7).png
image (8).png

Kedves Őrállók! 
Nagy örömünkre szolgált, hogy gyermekeink Nálatok táborozhattak. Köszönjük mindazt a szeretetet, amivel körülvettétek őket. 
Szuper jók voltak a programok: 
A fiúknak óriási élmény volt, hogy úgy lehettek kemények és "férfiak", hogy közben szeretetben voltak és tisztelték egymást. Együtt és egymásért tanultak küzdeni és kiállni, nem egymás ellen, mint a mindennapokban pl. az iskolában. Bár panaszkodtak a fekvőtámaszokra, de érzem, hogy valójában élvezték. Szerették a harcokat, a megpróbáltatást, a küzdelmet, és nagy öröm volt számukra, hogy a hozzáállásukat díjazták. Mindannyian átlépték a határaikat: egyikük a lovaglásban, másikuk az anya nélkül alvásban, harmadik pedig a fájdalom legyőzésében és a fel-nem-adásban. 
A legjobban talán a fiam foglalta össze a tábort: "Gondoltam, hogy jó lesz, de azt nem, hogy ennyire". Már ki is dolgozták a pénzügyi részét a jövő évi tábornak.
A táborzáró is csodálatos volt. Látszott a rengeteg munka és érződött a sok-sok szeretet, ami mögötte volt. Nagyon kedves dolog, hogy mindenki név szerint kapott ajándékot és tapsot. Tényleg Isten tenyerén áll ez a tábor. 
Fantasztikus, hogy olyan sok segítő van, ennyi fiatal, akit mind bevonzottatok ebbe a szolgálatba! Ez külön hatalmas érdem!
Köszönöm mindannyiótok munkáját, szívét-lelkét, amit beletettetek, hogy ilyen csodálatos értékekkel ajándékoztátok meg a gyerekeket. 

Fodor Anna


 

Mindent nagyon köszönünk! 😊Azt hiszem, Emma a világ legboldogabb gyereke lett ezen a hèten. ♥️ Alig várja az augusztust, hogy ismét mehessen a tàborba. ❤
Köszönjük ezt a csoda hetet! ❤💖 Tényleg egy csoda tàbor, csodálatos csupa jó emberrel, ennél jobb helyre nem is mehetett volna Emma....Csak a táborról beszèl ès hatalmas nagy boldogság van benne! Mi is nagyon örülünk. Nem is tudom leírni vagy elmondani, mennyire! ♥️Alig várja, hogy újból ott lehessen...ès vègre megeszi a gyümölcsöt. :-) 

Bácskai Andrea

Sunrise over the Wheat Field
image (9).png

Levi a tábort napi szinten emlegeti és mi is. Alig várja, hogy újra mehessen és találkozhasson veletek.
A táborból hazafelé végig sírdogált. Az Őrállós füzetébe felírta a neveteket, kirakta a képet és a képeslapot. És még sorolhatnám...
Azt mondta, hogy szeretne a csapatnak a tagja lenni majd, mint segítő. Felnéz Rátok!
Mielőtt elindultunk - még a táborzáró napján - körbejárta a tábort, megölelgette a kutyust... csak úgy folytak a könnyei.
Az hamar lejött, hogy ez neki nem csak egy tábort jelent. Aztán beszélt is róla. Neki ez egy tartozás valahova. Ahol van emberség, alázat, kitartás, szeretet, összetartozás és elfogadás, hogy egy csapatban mindenki ugyanolyan fontos szerepet tölt be.
Én is olyan örömmel vittem minden nap és alig vártam, hogy mehessek. De nem is azért, hogy őt elhozzam, hanem hogy én is picit ott lehessek...


Minden hálám az ŐRÁLLÓKÉ!  

Bácskai Krisztina

 

Aryan nagyon-nagyon jól érezte magát, csodálatosan. Szerintem az a szeretet, ami nálatok ott gerjesztve van egy hét alatt, az pótolhatatlan. Ezt egy család másképpen építi fel, de ott az a rengeteg példakép a fiúknak, az önkéntes fiúk, akik nem csak, hogy kemény férfiak és igazi emberek, hanem emellett iszonyatosan meg tudják ezeknek a gyerekeknek tanítani azt, hogy attól, hogy fiú vagy, ugyanúgy ki tudod a szeretetet mutatni és egy ölelés, egy ilyen jellegű kommunikációja a szeretetnek, az nem ciki. Mikor megkérdeztük Aryant, hogy mi tetszett neki a legjobban, azt mondta, hogy minden nagyon tetszett, de a legjobban a Mátéval az ölelkezés, mert így neki lett egy fiú testvére. Neki nincs testvére, és egy csodálatos öcsnél vagy bátynál fantasztikusabb nincs, úgy hogy ez neki nem csak a csapatszellem miatt csodálatos, hanem azért is, hogy így indirekt lett neki egy testvére, vagy több testvére. :-) Nagyon szépen köszönjük még egyszer ezt a csodálatos élményt! 

Katiela Janka Johanna


image (10).png
image (11).png

Csupa jókat mesélt. Szeretne menni jövőre is. Minden nap sokat mesélt, nagyfiúnak érezte magát, hogy képes volt rá. Nekem az jött le, hogy átlépett kicsit saját magán azzal, hogy itt rend és fegyelem volt és csinálni kellett mindent szót fogadva. Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget. Bennem végig az volt, hogy hadd menjek önkéntesnek, légyszi, légyszi. :-)

Palotai Ágnes


 

Ma volt az első nap az iskolában, az első beszámolók a nyári élményekről…Marci annyit áradozott rólatok, hogy ma nap végén sokan nálam érdeklődtek a táborról.
Mi biztosan megyünk jövőre is, lehet, hogy nem egyedül. 😉
Szeretettel gondolunk rátok, nagy élmény volt szülőként is részese lenni ennek a szeretetteljes, profi tábornak. És nagyon köszönjük a megható táborzárókat is! Mindkétszer pityeregtem kicsit…❤️
Isten áldjon benneteket, jövőre biztosan találkozunk! 😇

Éhmanné Dr. Lukács Réka

 

image (12).png

Ha ők jól érezték magukat, a Te gyermekednek is tetszeni fog!

bottom of page