G-RCGJCSMR0H
top of page
Orallok_logo_fehér.png

AZ ÖNKÉNTES CSAPAT

ISMERD MEG MIND A 30 SEGÍTŐNKET!

Ahogy a bemutatkozásunkban már írtuk,

segítői csapatunk olyan képzett önkéntesekből áll, akiknek egy nagyon komoly felvételi szintnek kell megfelelniük. Ezek a fiatalemberek azért jönnek el a táborunkba, hogy a gyermekeknek őszinte szívvel és lélekkel valami igazán jót adjanak.

Orallok_logo_fekete.png
_DSC0246.JPG
KATONAI SEGÍTŐK:

a fokos használatban, íjászkodásban, íjászpárbajban, szablyavívásban, csatakereszt dobásban, ostorozásban segítik a gyerekeket. Azért nevezzük őket katonai segítőnek, mert a táboraink azon részét, amelyikben ezeket oktatjuk, katonai hagyományőrző tábornak hívjuk. Akit ez érdekel, és érez indíttatást ehhez, de nem tudja, hogyan kell pl. íjászkodni, nem probléma, mert a táborok előtti találkozókon mindent megtanítunk ahhoz, hogy a tábori feladatait el tudja látni. A hozzáállás a lényeg, hogy meg akarja tanulni.
A BEKERÜLÉS EGY FIZIKAI ERŐNLÉTI KÖVETELMÉNYSZINT TELJESÍTÉSÉHEZ VAN KÖTVE, erről további érdeklődés útján tájékozódhattok.

KÉZMŰVES SEGÍTŐK:

az értékmentő kézműves foglalkozásban segítik a résztvevőket. A foglalkozásokat gyakorlott kézműves mesterek vezetik, de Nektek is készség szinten el kell sajátítani az adott kézműves technikákat, hogy mindenben maradéktalanul tudjátok segíteni a gyerekeket. Akit ez érdekel, és érez indíttatást ehhez, de jelenleg nem tudja azt a technikát, ami a táborban majd lesz, nem probléma, mert a táborok előtti találkozókon mindent megtanítunk ahhoz, hogy a tábori feladatait el tudja látni. A hozzáállás a lényeg, hogy meg akarja tanulni.

_DSC0197.JPG
_DSC0002.JPG
KONYHAI SEGÍTŐK ÉS TISZTASÁG FELELŐSÖK:

az étkeztetésben segédkeznek. Terítenek, leszedik az asztalt, mosogatnak, törölgetnek, rendet tartanak a konyhai kellékek között, felelősek azért, hogy a megmaradt étel hűtőbe kerüljön.
Ők felelnek a tisztaságért is: délelőtt, délben és délután is körbejárják a tábor területét, ha szükséges szemetet szednek, figyelik, hogy a mosdókban van-e tiszta törölköző, van-e elég papírtörlő, wc papír, tiszták-e a mosdók, ha nem, felsöprik, felmossák őket. Minden este a mellékhelyiségeket kitakarítják.

FOTÓS
ÉS VIDEÓS SEGÍTŐK:

a tábor összes helyszínét folyamatosan végig járva készítenek fotókat, rövidke videókat, melyeket feltöltenek alapítványunk FB oldalára is. Törekszenek arra, hogy egyénileg is szerepeljenek a táborlakók és segítők a képeken, és tömegesen is. Minden foglalkozást megörökítenek. Készítenek spontán csoportképeket is, ahol a gyerekek vidámsága tükröződik. Munkájuk akkor ér véget egy-egy nap, ha fotóikat leválogatva átnyújtják egy pendrive-on alapítványunknak, vagy internet segítségével átküldik részünkre. Ha nincs saját fényképezőgépük, nem gond, az alapítványét oda tudjuk adni erre a célra, de nekünk csak egy fényképezőnk van. Táborzáróra üzembe helyezik a laptopot, a hangosítást, a projektort és a vetítővásznat. Ha a tábor ideje alatt napközben zenére van szükség, azt ők kapcsolják be, kezelik.

Őrállók fotós
IMG_3023.jpg
SZÁLLÍTÓ, ANYAG-
BESZERZŐ SEGÍTŐK:

feladatuk, hogy ha nap közben el kell menni valamiért boltba (pl. elfogyott a tej, kell még rajzlap, stb.), vagy valakit szállítani kell valahova, akkor autójukkal rendelkezésre állnak a táborok ideje alatt s a rájuk bízott feladatokat elvégzik.

EGÉSZSÉGÜGYI SEGÍTŐK:

orvos/mentőápoló végzettséggel, vagy elsősegélynyújtó vizsgával, szakképzettséggel rendelkeznek. Sérülés, egyéb bajok esetén el tudják látni a „beteget”.
Ne ijedj meg, nem kell mesternek lenned egyik területen sem, csak hozd magaddal a nyitottságod, bátorságod, jókedved és képzéseinken mindent megtanítunk Neked, hogy Te is magabiztos önkéntes példakép lehess.

IMG_3052.jpg
ISMERD MEG
A SEGÍTŐI CSAPATUNKAT!
bottom of page