G-RCGJCSMR0H
top of page
Orallok_logo_fehér.png

GYEREKTÁBOR

SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ, KATONAI HAGYOMÁNYŐRZŐ,
VALAMINT ÉRTÉKMENTŐ KÉZMŰVES TÁBOROK

117122380_1548061708688749_4202052920244

FELELŐSSÉGTELJES SZÜLŐ, 
FIGYELEM!

Ez az üzenet most Neked szól!

Az Őrség egyetlen személyiségfejlesztő, katonai hagyományőrző, valamint értékmentő kézműves alkotó tábora lányoknak és fiúknak egyaránt! 

Neked is fontos, hogy gyermeked ne csak gyökerek nélküli világpolgár legyen, hanem igaz magyar emberré nevelkedjék, de ehhez nem akarod otthon tartani egész nyáron? Bízd ránk! Mi magyar értékrendre neveljük gyermeked az Őrség egyetlen katonai hagyományőrző táborában, valamint értékmentő kézműves alkotó táborában.

Welcome.jpg

EGYEDÜLÁLLÓ TÁBOR AZ ŐRSÉGBEN!

Tropical Leaves

TAPASZTALAT

Több mint 14

éves tapasztalat a táboroztatásban, közel 1000 táborlakó

SZEMÉLYISÉG-
FEJLESZTÉS

Az Őrség egyetlen személyiségfejlesztő ifjúsági tábora

Tropical Leaves

KATONAI
HAGYOMÁNYŐRZÉS

Az Őrség egyetlen katonai hagyományőrző tábora

KÉZMŰVES
HAGYOMÁNYŐRZÉS

Az Őrség egyetlen értékmentő kézműves alkotó tábora

TALÁLGATHATOK?

Utálod,

 • ha nincs biztonságban a gyermeked, és nem törődnek vele.

 • ha nem kap enni, inni rendesen.

 • ha unatkozik.

 • még a gondolatát is, hogy olyan behatások érik, amik nem a megfelelő irányba terelik.

 • ha kiközösítik, bántják, és épp ezért nem tud beilleszkedni egy csapatba.

 • ha nem lehet önmaga, és nem tud önfeledten viselkedni.

 • ha megkülönböztetik az anyagi vagy társadalmi helyzeted alapján.

 • ha tartalmas programok helyett csupán egy gyermekmegőrzőt kapsz.

 • a tábort szervezőkben, ha nem szívügyük a gyermekeddel való foglalkozás,

 • ha unottak, gépiesek,

 • ha megbízhatatlanok és utolérhetetlenek,

 • ha nem profik, különösen, ha annak akarnak látszani.

 • ha az ajánlatukhoz képest jelentősen gyengébb színvonallal találkozol,

 • ha gyermekközpontú helyett pénzközpontú a gondolkodás.

IGAZAM VAN?

MERT AKKOR PONTOSAN TUDJUK, HOGY
MIRE VAN SZÜKSÉGED NEKED ÉS A GYERMEKEDNEK!

NÉZZÜK, MIT KAPSZ TE, 
MINT SZÜLŐ!

 • Nyugalmat, hogy a gyermeked BIZTONSÁGBAN van, és épségben, egészségben tér haza. Ahogy az egyik szülő is írta: „ha nem tudnánk, hogy szigorú szabályokat tartotok be az íjazások alatt, biztos, hogy nem engednénk táborba a fiúkat”.

 • Elégedett, boldog gyermeket, aki nagyon jól érzi magát, és alig várja a következő napot.
  Tapasztalt, gyakorlott foglalkozásvezetőket, akik valódi tudással rendelkeznek, és át is adják ezt a gyermekednek.

 • Gyermekközpontú, kis csoport létszámokat. A bizalmas légkör, a jó hangulat, az egyéni bánásmód miatt, és hogy a lehető legtöbb figyelemben legyen része a gyermekednek.

 • Színvonalas, tartalmas programokat, melyek a számodra megfelelő értéket közvetítik.

 • Nagyon jól szervezett tábori életet, amely fegyelmezett, ugyanakkor kellőképpen rugalmas és gondoskodó. Hogy a lehető legtöbbet kaphassa gyermeked, odafigyelve az igényeire és képességeire.

 • Igényes, tiszta, gyönyörű környezetet, ami megfelelő infrastrukturális háttérrel rendelkezik. Jó a táborhely kialakítása, szívesen engeded el a gyermeked.

 • Elsősegélynyújtó szakember állandó személyes jelenlétét. Hogy szükség esetén akár a legkisebb karcolásra is azonnali gyógyírt kaphasson csemetéd. A tábor helyszínétől néhány percre orvosi rendelő, mentőállomás is található.

 • Korrektséget. Azt nyújtjuk, amit előzőleg megbeszéltünk, megígértünk. Apróbetűs részek nélkül.

 • Tiszta, egyenes és egyértelmű kommunikációt. Pontos információkat, melyek megfelelnek a valóságnak és időben érkeznek, hogy mindig naprakészen képben legyél, bármi történjék is.

 • Állandó elérhetőséget, hogy lehetőséged legyen a gyermekeddel, vagy a velünk való kapcsolattartásra.

 • Előzetes személyes találkozó lehetőségét. Ha szeretnél bennünket jobban megismerni – mert nagyon nem mindegy, kire is bízod a gyermekedet.

 • Szeretetteljes, emberközeli, barátságos, bizalmas, nyílt, kedves légkört bizalmaskodás nélkül. Hogy ajándék legyen minden beszélgetésünk, még akkor is, ha éppen „csak” a gyermeked zoknijáról van szó.

 • Szabadidőt. Hogy nyugodtan ki tudj kapcsolódni, vagy nyugodtan tudj dolgozni.

 • Kényelmet. A napközis táborunk esetén kisbuszok hozzák-viszik a gyermekedet.

TÁBOROK A SZÜLŐK SZEMÉVEL

Marble Surface
Kép2.jpg

Katalin & Gábor

Gyermekünk András harmadik éve lelkes tagja az Őrállók kedves csapatának. Egy rokonsági kötődés az Őrséggel csodálatos alapot teremtett számára.

Kép3.jpg

Anikó

Sokat lehetne írni, nem is tudnám mind felsorolni: jó környezet, a kialakuló barátságok, hagyományőrzés, a rengeteg élmény, sok játék, családias hangulat, szeretet, a sok mosoly...

Kép4.jpg

Zsófi & Laci

Egy varázslatos világba csöppentünk, amikor elindultunk, és ez a mesevilág visszahívogat azóta is. Köszönjük! Mindenképp jövünk megint!

pexels-kaat-houben-313618.jpg

Ildikó

Dávid első alkalommal volt táborban. Szerettem volna olyat találni neki, ami a legközelebb áll a természetéhez. Szereti a szabadságot, a természetet és a kihívásokat. Minden szempontból eltaláltuk, hogy az Őrállók tábora a legmegfelelőbb hely.

TÁBOROK A GYEREKEK SZEMÉVEL

Kép5.jpg

BOTOND

 

Nagyon jól éreztem magam, a programok nagyon jók voltak, és biztos, hogy jövőre is megyek. Nagyon megedzett a tábor. Megtanultam, hogy akkor kell enni, amikor éppen lehet, sok fekvőtámaszt kell csinálni, és minél többet a szabadban lenni. Hatalmas élmény volt a tábor!!!

PATRIK

 

Már többször voltam a Katonai Hagyományőrző Táborban. Sok érdekes dolgot próbálhattam ki, új barátokat ismerhettem meg. Legjobban az íjászat, íjászpárbaj tetszett. Remélem jövőre is ott lehetek veletek.

Kép6.jpg

TÁBOROK AZ ÖNKÉNTESEK SZEMÉVEL

_DSC0425.JPG

BÁNK

 

Üdv Táborozni vágyó kicsik és nagyok! Én magam is részt vettem az Őrállók Alapítvány egyik táborában, mint segítő! Az egyik ok, amiért elmentem, a közhasznú munkám volt, de ezt szinte teljesen el is felejtettem a tábor ideje alatt! Mégpedig azért, mert annyira jól telt minden egyes a táborban eltöltött óra! Akik az érettségihez szükséges 50 órájukat ki akarják tölteni, az Őrállók táborai pont megfelelőek erre! Rengeteg jó program és rengeteg élmény! Garantált jókedv és garantált barátság! Ezek mellett rengeteg tapasztalatot és tudást szerezhetsz ősi magyar harcművészetekről, kézművességről, őseink hagyományairól és még sok-sok egyéb másról! Csatlakozz Te is a közösségünkhöz és gyere el! Várunk mindenkit igen sok szeretettel! A táborban találkozunk!

ZSÓFIA

 

Horváth Zsófia vagyok, 20 éves. Kisebb koromban is részese voltam az alapítvány munkájának édesanyám révén, jártam segítgetni táborokba. Aktívan 3 éve végzek önkéntes munkát. Újra csatlakozásom oka az 50 órás közösségi szolgálat teljesítése volt, ám az akkori tábor első napján rájöttem, hogy ezt szeretném csinálni, amíg időm és erőm engedi.

Újra találkozhattam a rég nem látott barátaimmal, ismerőseimmel, akik mostanáig már jó barátaim lettek, gyerekek között lehettem, kreatív munkákat végezhettem. A társaság, a szeretet, a hit összefonta lelkemet az alapítvány szellemiségével és munkatársaival.

Aki szeretne egy jól összeszokott csapatban, szeretetben, akár közösségi szolgálatot, akár önkéntességet végezni, ide bátran jelentkezzen. Jó kezekben lesz!

sdfsdb.jpg

ÉS MOST NÉZZÜK, NÁLUNK MIT
KAP A GYERMEKED!

BIZTONSÁGOT

120616715_1600142363480683_5877091279752

SZERETETET

119021596_1578266955668224_5098990855960

TÖRŐDÉST

EGYÉNI FIGYELMET

BARÁTOKAT

ÉLMÉNYDÚS
PROGRAMOKAT

120654614_1600154256812827_7035150399459

ÖNFELEDT
ÖRÖMÖKET

120618081_1600143123480607_3191830149340

BŐSÉGES
ÉTKEZÉST

GYÖNYÖRŰ 
KÖRNYEZETET

117189288_1548062195355367_4552016486318

HAZASZERETETET

MAGYAR
HAGYOMÁNY-
ŐRZÉST

120748593_1600145433480376_6639761883733

HITET

ÖNÁLLÓ-SODÁST

FEGYELME-
ZETTSÉGET

120663553_1600150346813218_6736639495829

TISZTELET-

TUDÁST

TÁBORAINK SZELLEMISÉGE

Táborainkban elsősorban SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS zajlik, ahol a gyermekedből a csapatmunka, a közösség, a foglalkozások, a következetesség által egy olyan énje törhet fel, amiről talán nem is sejted, hogy benne rejlik. Nálunk felszabadult lehet, önmagát adhatja; nem kell semmilyen sztereotípiának megfelelnie, hiszen mi úgy fogadjuk el őt, amilyen valójában. Itt lekapcsolódik a villanypásztorokról (telefon, tablet…) és bekapcsolódik a természetbe. Megmutatjuk neki, hogy gazdaságot és bázist nem csak a virtuális térben lehet építeni, hanem a valóságban is. Táborunkban a bázist két kezével és csapatával építheti fel. Nem a billentyűk nyomkodásával, hanem az elszáradt ágak, gallyak rendszerezett egymásra pakolásával. J Pont azokat a dolgokat teheti meg, amit Te is átéltél a nagyszüleidnél töltött nyaralások alkalmával, a szomszéd gyerekekkel.

Az egyéni törődés és figyelem, mellyel gyermeked felé fordulunk, lehetővé teszi azt, hogy kinyíljon és átformálódjon. Nincsenek csoda trükkök. SZERETET, ODAFIGYELÉS, KÖVETKEZETESSÉG, BIZALOM – ezeket követve és alkalmazva tartjuk programjainkat, s törődünk táborlakóinkkal.

KATONAI HAGYOMÁNYŐRZŐ TÁBOR

Eleged van, hogy a történelemkönyvek őseink bukásáról és a vesztes csatákról szólnak, miközben a honfoglalás korában kb. 150 nyertes csatára jutott 2 vesztes csata? Szeretnéd, hogy gyermeked megismerje hazája dicső múltját? Hogy megismerkedjen a hunok legveszedelmesebb fegyverével az íjjal, vagy a ’48-as szabadságharcban fegyverként is használt karikás ostorral, vagy a huszárok legnemesebb fegyverével a szablyával, amivel a magyar huszár mindenütt dicsőséget aratott, bármerre is harcolt a világban?

Katonai hagyományőrző táborunkban apáink, nagyapáink fegyvereit nem csak vitrinben lehet nézegetni, hanem a gyermeked a kezébe is veheti, ki is próbálhatja őket, sőt a használatukat el is sajátíthatja, akár készség szinten is. Idén a fokos forgatás fortélyait tanulhatja meg, illetve ha már részt vett ilyen témájú táborunkban, akkor tovább fejlesztheti a már korábban megszerzett tudását. Könnyedén elsajátíthatja őseink írását a rovásírást, és persze azt sem fogjuk eltitkolni, hogy mi is az a huszár hatvágás, és miként lehet előcsalogatni az ember kezéből.

KATONAI HAGYOMÁNYŐRZŐ TÁBORUNK a FOKOSSAL ismerteti meg lakóit, akik elsajátíthatják a fokossal való küzdelem alapjait, profi hagyományőrző csapatoktól eltanulva a legjobb, leghasznosabb technikákat, mint pl.: helyes tartás, forgatás, ütések, vágások, mindkét kezes technikák.

KÖZÖS PROGRAMOKBAN is bővelkedni fogunk, hiszen lehetőség nyílik lovaglásra, túrázásra, jó idő esetén fürdőzésre, szalonnasütésre, tábortűzre, egyéb közös játékokra, és természetesen meglepetés programból sem lesz hiány.

AZ ÉRTÉKMENTŐ KÉZMŰVES
ALKOTÓ TÁBOR

Nem tudod kielégíteni csemetéd alkotó vágyát? Vagy azt szeretnéd, hogy újabb dolgokkal és anyagokkal ismerkedjen meg? Vagy érdeklődik a természetes anyagok iránt? Szeret belemerülni és koncentrálni egy-egy dologra?

Kézműves táborunk a tőle megszokott módon idén is ötvözi a régi mesterségek csodáját az újkori technikákkal. Őseink hagyatékának megismerése mellett a jelen idők kézműves tevékenységeibe is belekukkantunk majd.

Gyermeked köztünk önmaga lehet. Hozza magával gondolatait, elképzeléseit, s mi mellette leszünk, hogy segítsünk a megvalósításában. Hisszük, hogy minden gyermekben ott rejtőzik a parázsevő csodaparipa, csak elő kell csalogatni a rejtekhelyéből.

KÖZÖS PROGRAMOKBAN is bővelkedni fogunk, hiszen lehetőség nyílik lovaglásra, túrázásra, jó idő esetén fürdőzésre, szalonnasütésre, tábortűzre, egyéb közös játékokra, és természetesen meglepetés programból sem lesz hiány.