G-RCGJCSMR0H
top of page
_MG_0175_edited.jpg
Orallok_logo_fehér.png

SEGÍTŐINK

A TÁBOROK AZ ÖNKÉNTESEK SZEMÉVEL:

Ahogy a bemutatkozásunkban már írtuk, segítői csapatunk olyan képzett önkéntesekből állnak, akiknek egy nagyon komoly felvételi szintnek kell megfelelniük. Ezek a fiatalemberek azért jönnek el táborba, hogy a gyermekeknek őszinte szívvel és lélekkel valami igazán jót adjanak. Íme pár visszajelzés az önkénteseinktől:

240536823_1861027600725490_9087590035380362314_n.jpg
Major emma

Soha nem voltam még ilyen táborban, de nagyon élveztem. Önkéntesként rengeteg tapasztalatot és élményt szereztem. Megindító volt észlelni a gyerekek bizalmát és szeretetét irántam: odajöttek, megöleltek, kérdeztek és meséltek, segítséget vagy engedélyt kértek. Szerintem ez egy különleges, értékes tábor, mert fontos dolgokra tanítja meg a gyerekeket, akik emellett nagyon élvezik is.

 Az egyik ok, amiért elmentem, a közhasznú munkám volt, de ezt szinte teljesen el is felejtettem a tábor ideje alatt! Mégpedig azért, mert annyira jól telt minden egyes a táborban eltöltött óra! Akik az érettségihez szükséges 50 órájukat ki akarják tölteni, az Őrállók táborai pont megfelelőek erre! Rengeteg jó program és rengeteg élmény! Ezek mellett rengeteg tapasztalatot és tudást szerezhetsz ősi magyar harcművészetekről, kézművességről, őseink hagyományairól és még sok-sok egyéb másról!

_DSC0425.JPG
Tornay Bánk
Orallok_logo_fekete.png
_DSC0246.JPG
KATONAI SEGÍTŐK:

a fokos használatban, íjászkodásban, íjászpárbajban, szablyavívásban, csatakereszt dobásban, ostorozásban segítik a gyerekeket. Azért nevezzük őket katonai segítőnek, mert a táboraink azon részét, amelyikben ezeket oktatjuk, katonai hagyományőrző tábornak hívjuk. Akit ez érdekel, és érez indíttatást ehhez, de nem tudja, hogyan kell pl. íjászkodni, nem probléma, mert a táborok előtti találkozókon mindent megtanítunk ahhoz, hogy a tábori feladatait el tudja látni. A hozzáállás a lényeg, hogy meg akarja tanulni.
A BEKERÜLÉS EGY FIZIKAI ERŐNLÉTI KÖVETELMÉNYSZINT TELJESÍTÉSÉHEZ VAN KÖTVE, erről további érdeklődés útján tájékozódhattok.

KÉZMŰVES SEGÍTŐK:

az értékmentő kézműves foglalkozásban segítik a résztvevőket. A foglalkozásokat gyakorlott kézműves mesterek vezetik, de Nektek is készség szinten el kell sajátítani az adott kézműves technikákat, hogy mindenben maradéktalanul tudjátok segíteni a gyerekeket. Akit ez érdekel, és érez indíttatást ehhez, de jelenleg nem tudja azt a technikát, ami a táborban majd lesz, nem probléma, mert a táborok előtti találkozókon mindent megtanítunk ahhoz, hogy a tábori feladatait el tudja látni. A hozzáállás a lényeg, hogy meg akarja tanulni.

_DSC0197.JPG
_DSC0002.JPG
KONYHAI SEGÍTŐK ÉS TISZTASÁG FELELŐSÖK:

az étkeztetésben segédkeznek. Reggelit, tízórait, uzsonnát és vacsorát készítenek (az ebéd étteremből érkezik). A napközis táborban tízórai, ebéd és uzsonna van, a bentlakásosban ez kiegészül a reggelivel és a vacsorával. Terítenek, leszedik az asztalt, mosogatnak, törölgetnek, rendet tartanak a konyhai kellékek között, felelősek azért, hogy a megmaradt étel hűtőbe kerüljön.
Ők felelnek a tisztaságért is: délelőtt, délben és délután is körbejárják a tábor területét, ha szükséges szemetet szednek, figyelik, hogy a mosdókban van-e tiszta törölköző, van-e elég papírtörlő, wc papír, tiszták-e a mosdók, ha nem, felsöprik, felmossák őket. Minden este a mellékhelyiségeket kitakarítják.

FOTÓS
ÉS VIDEÓS SEGÍTŐK:

a tábor összes helyszínét folyamatosan végig járva készítenek fotókat, rövidke videókat, melyeket feltöltenek alapítványunk FB oldalára is, naponta 2-szer. Törekszenek arra, hogy egyénileg is szerepeljenek a táborlakók és segítők a képeken, és tömegesen is. Minden foglalkozást megörökítenek. Készítenek spontán csoportképeket is, ahol a gyerekek vidámsága tükröződik. Munkájuk akkor ér véget egy-egy nap, ha fotóikat leválogatva átnyújtják egy pendrive-on alapítványunknak, vagy internet segítségével átküldik részünkre. Ha nincs saját fényképezőgépük, nem gond, az alapítványét oda tudjuk adni erre a célra, de nekünk csak egy fényképezőnk van. Táborzáróra üzembe helyezik a laptopot, a hangosítást, a projektort és a 

197419179_10159741011223958_4044290756368599920_n.jpg
IMG_3023.jpg
SZÁLLÍTÓ, ANYAG-
BESZERZŐ SEGÍTŐK:

feladatuk, hogy ha nap közben el kell menni valamiért boltba (pl. elfogyott a tej, kell még rajzlap, stb.), vagy valakit szállítani kell valahova, akkor autójukkal rendelkezésre állnak a táborok ideje alatt s a rájuk bízott feladatokat elvégzik.

EGÉSZSÉGÜGYI SEGÍTŐK:

orvos/mentőápoló végzettséggel, vagy elsősegélynyújtó vizsgával, szakképzettséggel rendelkeznek. Sérülés, egyéb bajok esetén el tudják látni a „beteget”.
Ne ijedj meg, nem kell mesternek lenned egyik területen sem, csak hozd magaddal a nyitottságod, bátorságod, jókedved és képzéseinken mindent megtanítunk Neked, hogy Te is magabiztos önkéntes példakép lehess.

IMG_3052.jpg
ISMERD MEG
A SEGÍTŐI CSAPATUNKAT!
bottom of page